Experience the vision and clarity of Michio Kushi as he
leads classes exploring some of the most profound philosophical topics
Learn how to use many tools for advancing your own self
discovery and understanding including yin and yang, Nine Star Ki, and much more!
Kushi
Institute, a division of the Kushi Foundation Inc., is the leading macrobiotic
eductional center in the world. Here students from around the globe attend
residential-style programs
on the macrobiotic approach to health and healing. Core programs offered year
round include the week-long Way to Health program, geared for health recovery,
to the Macrobiotic Career Training Program, where students gain knowldege and
experience leading to careers in macrobiotic cooking or counseling.
Founded in 1978 by Michio
and Aveline Kushi the Kushi Institute has offered guidance to individuals,
families and organizations for more than 20 years ...
kushiinstitute.org
ferro
ledvinka
Ancona 1942 - Livorno 2000
Deve l’inusuale cognome
boemo al bisnonno garibaldino naturalizzato
italiano.
Con ottima e precoce memoria visiva
aveva mantenuto i ricordi di quando, in braccio alla madre, era stato
testimone del passaggio delle truppe inglesi durante l’ultimo conflitto
mondiale.
Architetto e insegnante, abbandona
presto la carriera relativa ai suoi studi per dedicarsi alle discipline di
frontiera, particolarmente la Macrobiotica creata dal giapponese
George Ohsawa e diffusa nel mondo da
Michio Kushi. johnny g. pequilo - giovannipelosini.com
Appunti sugli
ultimi anni di questo grande personaggio nel campo della spiritualità e del
channeling .
Ferro Ledvinka, dopo aver vissuto in
Giappone e negli
U.S.A. ed essere stato allievo di Michio Kushi, fu tra i pionieri della
macrobiotica in Italia. I suoi studi e la sua esperienza lo portarono ad avere
un'immensa conoscenza dell'energia curativa degli alimenti e dei principi
alchemici delle sostanze.
Ha tradotto i libri dell'alchimista Fulcanelli ed ha scritto un paio di libri
basati sui messaggi spirituali che riceveva durante le sedute di channeling.
La mia grande amicizia con lui risale al 1993, quando ormai il suo lavoro
riguardava quasi esclusivamente l'aspetto spirituale dell'esistenza.
Ferruccio (questo il suo vero nome) aveva appreso a comunicare con la sua Guida
interiore in una sorta di trance semicosciente in quello che lui chiamava
contatto o channeling: si metteva seduto a gambe incrociate su un cuscino oppure
su una sedia, spesso con una coperta sulle spalle, chiudeva gli occhi e quasi
subito cominciava a parlare. La voce era la sua, con quella caratteristica erre
"arrotata", ma il tono e le parole avevano qualcosa di particolare, di mistico.
Il contenuto dei contatti era sempre estremamente significativo, soprattutto per
le persone presenti, che erano sollecitate ad esprimere dubbi e pensieri ed a
formulare domande con un ordine dolce, ma perentorio: "Chiedi!"
Se alcune persone formulavano domande di vario tipo, spesso la risposta era
unica, ampia ed articolata, ma riusciva a sintetizzare argomenti anche molto
diversi in un'unica tematica di fondo, che si sviluppava secondo concetti chiari
con un linguaggio comprensibile e, contemporaneamente, ricco e molto
coinvolgente, dal momento che era anche possibile interloquire. La seduta spesso
terminava con l'esortazione "Andate!", poi Ferruccio rientrava in sé e
sorridendo chiedeva come era andata e che cosa era stato detto, perché i suoi
ricordi erano frammentari.
Un giorno Ferruccio mi chiese di restare un'intera notte svegli per un
channeling particolare, richiesto espressamente dalla Guida. Fu una bella
esperienza, veramente costruttiva: molti dubbi personali furono dissipati e ci
fu una vera e propria iniziazione su antiche conoscenze di numerologia, ritmi
della natura, energie.
Ricordo con piacere la lunga estate del 1995 in cui Ferruccio fu nostro ospite:
eravamo appena tornati dagli Stati Uniti, e, mentre Rosella portava nostro
figlio Lorenzo al mare ed io scrivevo il mio saggio sui Tarocchi Aurei,
Ferruccio sistemava i suoi appunti e batteva a macchina su in mansarda. Nacque
così il libro "Ascolta il cuore!", la sua prima raccolta tematica di contatti
con la Guida, un grande insegnamento spirituale rivolto a tutti.
Ferruccio Ledvinka è morto nel 2000, dopo aver contribuito, da grande Maestro, a
diffondere un messaggio di antica e profonda spiritualità, cercando sempre di
seguire il consiglio che la Guida ci dette in quella notte insonne:
Il nodo da sciogliere è come
manifestare l'energia divina nella vita quotidiana. Non c'è altro!
giovanni
pelosini supereva - 2002
Ferruccio si fa chiamare “Ferro” che ritiene simbolicamente più
Yang.
Vive a Boston, collaborando con Kushi, e in Giappone, per approfondire
la materia ed apprendere le arti marziali e lo Shiatsu .
divorzia dalla prima moglie Dominique Rosel da cui era nata la figlia
Barbara 1965 e trasloca presso Firenze .
sposa Anne Hodgson che gli darà tre
figli: Dario 1981 Teo 1984 e Fay 1987.
Ferruccio ricomincia ad usare il nome di battesimo e scrive i suoi ultimi
libri Ascolta il cuore 1996 e Cuore di gioia 1999 - raccolte dei suoi
contatti medianici . Negli ultimi anni si trasferisce a Livorno dove vive la sua nuova compagna
Rossella e qui si occupa anche di numerologia e di spagiria sempre con
grande entusiasmo e sempre divulgando in tutta Italia le sue numerose e
profonde conoscenze.
Muore all’ospedale di Livorno il 25 luglio 2000 per un aggressivo tumore
strenuamente combattuto con terapie naturali e tradizionali.
johnny g. pequilo - giovannipelosini.com - 2010
"The
United States is a multi-racial and multi-cultural society. Its founding
spirit, democracy, is historically
and universally valuable for human society. Because the United States is now
holding a leadership role for the entire world in many domains, this nation should be concerned with the
health and wellbeing of humanity
on this planet. Together with international cooperation,
the United States should become a pioneer to
correct the current human eating habits, and clean up the environment in all
areas of the world. These actions
are far more important and beneficial for entire mankind, including our own
America, beyond any other
national or international policy." -Presented to the Business Advisory Council of the National Republican
Congressional Committee
michiokushi.org/main.htm
Exotic location
diets such as the Mediterranean and South Beach Diet are flavorful and heart
healthy. …
Michio and Aveline Kishi introduced and popularized macrobiotics in the United
States. Its diet is based on balancing the opposing forces of yin and yang. …
Foods are classified into yin and yang categories according to their tastes,
properties and effect on the body. …
SHEAH RARBACK - miamiherald.com - 2009
Michio Kushilíder da comunidade macrobiótica internacional, nasceu no Japão
em 1926, estudou lei e relações internacionais na Universidade de
Tóquio e terminou os seus estudos na Universidade de Columbia nos
Estados Unidos com um doutoramento em Direito Internacional.
Dedicou-se à causa da paz mundial e introduziu a macrobiótica
moderna nos Estados Unidos. Ao longo dos anos, proferiu
conferências e seminários em todo o Mundo sobre filosofia e
desenvolvimento espiritual, saúde, alimentação e doença para
médicos, governantes e indivíduos e famílias.
Foi agraciado pela Organização das Nações Unidas em Nova Iorque e
é consultor de governos na Europa, África e América Latina.
Fundador e Presidente da East West Foundation, Kushi Foundation e
One Peaceful World, escreveu mais de 40 livros; reside em
Brookline, Massachussets e viaja por todo o Mundo a convite das
mais diversas instituições. Em Junho de
1999, o "Smithsonian Institution’s National Museum of American
History" comemorou o seu trabalho nos Estados Unidos com a
exibição "Michio Kushi Family Collection on the History of
Macrobiotics and Alternative and Complementary Health Practices".
e-macrobiotica.com
Michio Kushi
is a best-selling author and the acknowledged leader of the international
macrobiotic community. He was born in Japan and currently lives in
Massachusetts. He is the founder of the Kushi Institute, the East West
Foundation and One Peaceful World.
cancer www.shareguide.com/Kushi.html In treating illness with dietary
methods, it is important that the sickness be properly classified as
predominantly yin or yang, or sometimes as a combination of both extremes. This
is especially true with a life-threatening disease such as cancer. Yin, or
outward centrifugal movement, results in expansion, while yang, or inward
centripetal movement, produces contraction. We can see these universal
tendencies in the human body as the alternating expansion and contraction of the
heart and lungs, for example, or in the stomach and intestines during the
natural process of digestion. Once the yin or yang determination is made,
dietary recommendations can be more specifically aimed at alleviating the
particular condition of excess. Location of the tumor in the body generally
determines whether a cancer is more yin or yang. However, in some cases, cancer
in a specific organ can take either a yin or yang form ...
2004
Iniziazione alla dieta
macrobiotica
Cibo & destino
2003
La dieta per
la prevenzione del cancro
Macrobiotica
1995
obesità e dimagrimento
1993
Mondi dimenticati
Il ki delle nove stelle
1992
Pranoterapia macrobiotica
1991
Macrobiotica per bambino e famiglia
Alimentazione macrobiotica
equilibrare il cibo per la nostra salute ibs - unilibro
1989
Gravidanza e macrobiotica
Il nuovo libro della macrobiotica
diabete e ipoglicemia
gravidanza e macrobiotica 1987
La nuova cucina macrobiotica
Teoria e pratica agricoltura naturale
1986 Il libro dei rimedi
macrobiotici
1985
dieta e prevenzione del cancro
1983
Guardarsi dentro
1980
Medicina macrobiotica
1979 Il libro del do-in
libreriauniversitaria.it
in inglese
IL CORPO NON MENTE
La diagnosi orientale, antico sistema olistico di conoscenza, spesso riesce a
scoprire la presenza di disturbi fisici ancor prima che si mani festino. Questo
libro aiuta a comprendere e a utilizzare tale approccio naturale alla salute.
Spiega innanzitutto quali sono i principi della medicina orientale. Poi insegna
a rilevare e a capire i più comuni problemi di salute tramite la semplice osservazione della bocca, delle labbra, dei denti, degli
occhi, del naso, delle guance, delle orecchie, della fronte, dei peli, delle
mani, dei piedi e della pelle. Numerose immagini e
diverse tabelle di facile lettura aiutano a riconoscere rapidamente quali sono i
segni della malattia, in modo da permettere di intraprendere un personale
cammino verso il totale recupero del benessere psicofisico. "Il corpo non mente"
costituisce una guida completa alla diagnosi orientale, un metodo antichissimo
ma rivoluzionario, che consente di identificare e prevenire le malattie,
salvaguardando contemporaneamente la salute e l'armonia psicofisiche. ibs
guida al latte nascosto
Tutti noi abbiamo poca coscienza di quello che realmente passa dai nostri
piatti per finire nei nostri stomaci. Per esempio, i consumatori abituali di prosciutto sono convinti di non mangiare carne perchè non vedono mai una
bistecca e vi è chi pensa di seguire una dieta senza sale anche quando cosparge
di parmigiano i suoi spaghetti insipidi. A beneficio di noi tutti distratti, abbiamo preparato un elenco dei cibi che
in varia misura e in modo più o meno celato contengono latte. Nel caso di
prodotti dell'industria si tratta di latte in polvere. Siccome il latte
inacidisce, tutti i prodotti industriali (pasticceria, merendine, prodotti da
forno, gelati, ecc...) che lo contengono hanno bisogno di conservanti e additivi
vari. Lo stesso vale per i cosmetici: quelli senza latte sono i più naturali.
Probabilmente questo elenco è tutt'altro che completo
...
ivu.org - vegan3000.info - promiseland.it
MEDICINA MACROBIOTICA Questo
libro, scritto da uno dei più illustri pionieri del movimento olistico
internazionale, costituisce una vera e propria sfida alle istituzioni mediche
convenzionali perché riconoscano l’approccio macrobiotico alla malattia e alla
cura.
nonsololibri.net
Macrobiotica deriva dall'unione delle parole greche: "makros" e "bios". Il suo
significato è letteralmente: lunga vita, grande vita, vita piena.
Chi ha fatto ha fatto conoscere la Macrobiotica in tutto il mondo?
- George Ohsawa (medico e filosofo giapponese)
- Michio Kushi
Il principio fondamentale della macrobiotica è che tutto il cibo da noi
consumato si suddivide in due gruppi Yin (acido - per es:latte, yougurt, frutta,
tè, spezie ecc) e Yang (alcalino - per es:sale, carne, pesce, pollo, uova ecc).
Questi due principi sono opposti ma allo stesso complementari, infatti la loro
assunzione equilibrata mantiene l'armonia tra mente e corpo.
Esistono comunque dei cibi "bilanciati" quali ad esempio i cereali, i legumi e i
semi oleosi.
66.71.134.38/_macrobiotica_.php
if you live in a tropical climate, you can eat more tropical foods such as
spices, tomatoes, peppers, avocados and aubergines than someone who lives in a
more northern country. It’s where you currently live that is important – if you
were born in a hotter climate and now live in a cooler one but continue to eat
lots of tropical foods, a macrobiotic consultant would say that you’re likely to
feel cold a lot of the time and not function at your optimum. You need to give
your body the foods it needs to adjust to the new climate.
thenational.ae - 2009
¿Cuál es su meta para el futuro? Seguir este sueño. En primer lugar, un entendimiento mejor
de los alimentos y del medio ambiente animaría al ser humano a evolucionar de
forma pacífica y espiritual. En segundo lugar, cambiaría el sistema económico e
industrial para usar nuevas tecnologías que no contaminen. Como tercer punto
crearía un gobierno mundial y como cuarto punto desearía una raza humana
espiritual y que esta civilización espiritual poblara el mundo entero. ¡Esto es
mi sueño y en el fondo es su sueño y el sueño de todo ser humano!
¿Qué significa “michi” (el camino)? Mi nombre! (se ríe). También es el camino del universo, o
el Yin y el Yang. Michi significa interpretar y actuar de esa manera. Sin
embargo, de una forma conceptual, pensar que debería hacer esto o lo otro no es
nada bueno. En su lugar, los actos y pensamientos correctos deberían surgir de
una forma natural. Para que esto ocurra, tenemos que comer bien. En una persona
“sana” esta armonía brota sin ningún planteamiento previo, como un acto natural.
Esto es michi.
A través de una mayor comprensión del alimento y del medio ambiente animaría a
la humanidad a desarrollarse en la paz y espiritualidad... este es mi sueño. buenasiembra.com.ar
aveline tomoko kushi
1923-2001
Macrobiotics Founder Dies of Cancer at 78
Aveline Kushi, a leader of the health food movement who helped found one of
the nation's first naturalfood stores, has died following a lengthy battle
with cancer. She was 78.
With her husband, Michio, the Japanese-born Kushi was a leading
proponent of alternative medicine and
of macrobiotics, the belief that
eating a mostly vegetarian diet of organic
grains and produce, affects far more than physical health.
Practitioners believe that eating meat and processed foods contributes to
aggression and disharmony
not only in individuals, but in whole societies,
undermining prospects for world peace.
Kushi
was diagnosed with cancer of the cervix about nine years ago.
In
the early 1960s, the Kushis moved from New York to the Boston area, where they
formed study groups to discuss diet and its effects on health and world peace.
The
groups generated demand for natural and organic foods, and in 1966
Aveline
Kushi opened Erewhon, a shop in Brookline named for a utopian novel by British
philosopher Samuel Butler. She shortly afterward opened a branch in Los
Angeles. She sold the company in 1983. She
was born in Yokota, Japan, and came to the United States in 1951.
In
1978, the couple founded the Kushi Institute, a school to teach macrobiotics.
Thousands have attended the institute's courses and those offered by a sister
school in Amsterdam, Netherlands. The Massachusetts school moved to Becket,
Mass., in 1990.
Christine Akbar, a Kushi family spokeswoman, said Aveline Kushi underwent
traditional radiation therapy after learning she had cancer. When the cancer
spread to her bones, she was told there was no other conventional treatment
available, Akbar said. Kushi relied on acupuncture and other Eastern medicines
and the cancer was
in remission for several years.
Besides her husband, she is survived by four sons, 13 grandchildren and seven
siblings.
A daughter died of cancer in 1995.
COMMENT by Dr. Stephen Byrnes
It is,
of course, sad when another dies of cancer. What should be highlighted here,
however, is the fact that Mrs. Kushi, as well as one of her daughters (presumably
also following a macrobiotic diet), died of cancer and that the macrobiotic
diet is presented as an ideal way to PREVENT (and sometimes TREAT) cancer.
Though no diet offers 100% protection against any disease, the claims for
macrobiotics are highly suspect given the unfortunate reasons behind Kushi's
passing. I feel that I should point out here what most of the public does not
know concerning macrobiotics: many of its adherents smoke--quite heavily--as
well as drink large amounts of coffee. Tobacco is viewed as a "yang" substance
in macrobiotic philosophy. Anne
Louise Gittleman, in her book Your Body Knows Best, commented on these strange
practices in macrobiotics (Gittleman used to be an adherent and got very sick
in the process) and attributed them to practitioners needing stimulants
because of what was lacking in the diet: adequate fat and protein.
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of Vegetarianism
mercola.com
Reazioni per via
elettrochimica
Già dagli anni ’’60, per opera dello scienziato e filosofo giapponese George
Ohsawa (Nyoiti Yukikazu Sakurazawa), conosciuto in tutto il mondo per aver
diffuso la teoria e la pratica della Macrobiotica, si hanno notizie di reazioni
nucleari a debole energia ottenute tramite processi chimici o fisici indotti da
un operatore esterno. George Ohsawa, in collaborazione con il suo allievo Michio Kushi e altri, negli
anni 1963-64 è riuscito a sintetizzare atomi di Ferro con particolari
caratteristiche fisico-chimiche: questi isomeri, ottenuti in molti modi diversi
(tramite circuiti elettrici fatti con materiali di facile reperibilità e a basso
costo, partendo da Carbonio e Ossigeno, mostravano interessanti proprietà, per esempio quella di arrugginire con difficoltà, oltre a reagire meno al calore.
Nel corso degli stessi esperimenti attraverso uno spettroscopio sono state
osservate altre reazioni di questo tipo, per esempio il passaggio da Sodio a
Potassio o quella da Carbonio a Boro ... luca chiesi - www.nexusitalia.com
"The practicality of macrobiotics is that it can be practiced
by anyone, anywhere, every day. It does not require a special time taken from
everyday life to practice it. It is an integral part of everyday life. For these
reasons, it is the ultimate self-improvement vehicle." George Ohsawa
A Sensible Way of
Eating?
Michio Kushi is leader of a worldwide macrobiotic movement.
Ohsawa developed macrobiotics in the early 1900s and claimed to have cured
himself of tuberculosis with it.
Today, in his many books and on his Web site, Macrobiotics Online, Kushi points
to the modern diet and lifestyle as the cause of modern disease. He urges the
return to the way our ancestors ate for centuries: the consumption of whole
unprocessed foods, simply prepared, in season and
locally grown.
He calls this “a
sensible way of eating” and offers it as an answer
to the epidemic of health problems.
tele-management.ca - 2013
ebola
Since the end of World War II, the
planet has been beset with a series of grave crises, including the nuclear arms
race, chronic and degenerative disease, and climate change. The macrobiotic
approach has offered a healthy, peaceful way to resolve each of these challenges.
The most recent crisis—the Ebola epidemic raging in West Africa—has now started
to spread to the United States and Europe and threatens to become a global
pandemic. At the present time, there is no effective medical treatment for
Ebola, and no comprehensive dietary guidelines by WHO, CDC, governments, or
other bodies.
mk - kushiinstitute.org - 2014
*
Lawrence Kushi
"I think there's good evidence to say,
'Yes, some raw foods, like salads, are a good thing,'" says Lawrence Kushi,
associate director for etiology and prevention research at Kaiser Permanente in
Northern California. "A lot of other foods benefit from being cooked."
Kushi is more open-minded about alternative food approaches than some scientists.
His father, Michio Kushi,
helped introduce macrobiotics to North America. Macrobiotics is a philosophy of
diet and wellness that relies primarily on whole grains and vegetables.
Kushi says that water-soluble vitamins, such as C and B, are leached out of
foods when cooked. But sauteing foods in a little oil improves the body's uptake
of fat-soluble nutrients such as the carotenoids found in tomatoes, greens, and
orange fruits and vegetables. "Having a variety of preparations is the way to
go he says.
kim pierce - sun-sentinel.com
Michio Kushi 1926-2014 We are deeply saddened to announce
that Michio Kushi, macrobiotic educator, natural foods pioneer, and founder and
chairman of Kushi Institute, passed away in Boston where he lived on Sunday,
December 28. He was 88.
He lived a long and fulfilling life and dedicated
himself to the realization of one healthy, peaceful world. He leaves behind his wife, Midori
Hiyashi Kushi; four sons, Norio, Haruo, Phiya, and Hisao and their families; and
thousands of students, individuals and families he counseled; and friends and
associates whose lives he touched over the last sixty years ... fb/kushi institute - 28 dic 2014
.
As you know macrobiotics has helped
thousands of sick people; but this is kindergarten. The purpose of
macrobiotics is to become free to change all of this world into what we want -
unhappiness to happiness, sickness to health, war to peace, misery to love.
When you attain this freedom you become the children of the Kingdom of Heaven.
michio kushi